Mikael Johnsson: Nej, ni är sena Volvo!

”Hur Volvo kan skryta med en finess som många konkurrenter redan har känns – futtigt”, skriver testchefen i en kommentar.
Annons
Annons

Detta är en kommentar. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.

En man kommer cyklande mot bilen jag just parkerat och jag är beredd med dörren. Nu är han ganska nära så jag börjar öppna … Men se, då blinkar det rött i dörren och olyckan uteblir!

Vad är jag för en sadist, tänker ni. Men denna vårdag i alperna år 2015 visar Audi sin andra generations Q7 och Audiingenjören på cykeln hjälper till att demonstrera en av alla säkerhetsfinesser. De är väldigt många och långt ifrån alla finns på nya XC90 som lanseras samtidigt.

Vi är många som är nyfikna nya, lilla Volvo EX30 och på morgonen på Norges nationaldag släpper Volvo en release med några nyheter om bilen. Den är ganska kaxig. Vad sägs om ”Vi är ledande inom säkerhet, har alltid varit det och kommer alltid vara det …”?

Sedan presenterar man nyheten ”Door Opening Alert”! Som alltså är det Audi kallade ”Exit warning” – för ÅTTA år sedan. Och jag säger därmed inte att ens de var allra först med denna cyklist-skonande finess. Men jag vet att jag sett den i många bilar sedan dess. Till exempel i Cupra Formentor för att nämna en.

Hur Volvo kan skryta med en finess som många konkurrenter redan har känns – futtigt.

Sedan ska sägas att releasen också tar upp några verkliga nyheter.  Som till exempel ”Intersection Auto Brake” som verkar kunna bromsa för korsande fordon som är på väg in framför dig. Det låter utmärkt, hittills har jag bara upplevt detta skydd vid möte respektive backning. Nog kan EX30 bli intressant – även om inte allt är nytt!

Annons
Annons
Rulla till toppen