Peder: Nämen?! En italienare!

”0–100 går på 3,8 sekunder och hastighetsmätaren stannar inte förrän en stund efter 300 km/h. I en suv …”
Annons

Peder Karlsson krönika
Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.

Jag åkte förbi Transportcenter häromdagen för att kolla hur det går med försäljningen av min jätte-Ford, för även om jag älskar pickuper känns det lite fånigt att ha två. De berättade att det finns intresse men att ingen har slagit till ännu.

Jag är van att det tar lite tid att sälja mina saker, jag har allt som oftast inte normala grejer som säljs i parti och minut.

Det som är till salu på gården just nu är stor-Forden, den specialbyggda Camaron ni läst om, samt en Fountain 42 med cirka 2 500 hästar. Ingen av dem är direkt riktad till en massmarknad.

Har man konstig smak får man räkna med att det tar lite längre än normalt att sälja, inget konstigt med det.

Men som sagt, jag råkade yttra att det kändes lite fånigt att ha två stora pickuper och fick då ett blixtsnabbt svar att det gick att lösa. Perfekt! Hur då?

Den trevliga säljaren guidar mig då en bit in i hallen i Arninge. Där står en mörkröd Alfa Romeo Stelvio, med tilläggsnamnet Quadrifoglio.

Det betyder att den har en liten fyrklöver på framskärmen. Det betyder också att den har en V6 med dubbelturbo och drygt 500 hästar.

0–100 går på 3,8 sekunder och hastighetsmätaren stannar inte förrän en stund efter 300 km/h. I en suv …

Jag har faktiskt aldrig ägt en Alfa, men jag älskar italienare. De sydeuropéer jag har ägt hittills har väl inte varit drabbade av världens högsta driftsäkerhet, men de har haft något som många andra bilar saknar: en själ.

Fronten ser stenhård ut och baktill sticker det ut fyra pipor märkta Akrapovic. Det är ett bra tecken. Att detta är en suv i mellanklassen, som jag ofta har gnällt på, viftar jag bort med att Alfa faktiskt inte har någon större.

Jag skulle aldrig köpa en Macan eftersom Cayenne finns, men här får det vara okej.

Sagt och gjort. Efter en kort, hetsig, högljudd och intensiv förhandlingsminut med Transportcenters hela säljstyrka blev det hej då Dodge RAM och hejsan svejsan Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio! Hur kul som helst!

Efter första åkturen kan jag säga att det känns att den är ett fullblod, trots suvkostymen. Den är snabb, riktigt snabb. Och ligger som ett strykjärn på vägen.

Ni kommer att få se den snart i ett avsnitt av Förnuft & Känsla. Det ska inte bli kul att låta Alrik köra den på bana, men det ska bli väldigt roligt att själv få testa vad den går för.

Då är det bara att vänta och se vad som händer när stor-Forden är såld. Kommer suget efter en pickis att bli överväldigande? Jag är rädd för det, men det tar vi då.

Nu njuter jag av att åka italienskt ett tag.

Annons
Annons
Rulla till toppen