Peder: 2024 tar vätgasbilarna över efter elbilarna

"Om man verkligen hatar allting jag skriver och ändå fortsätter läsa det, är det inte som att laga levergryta två gånger i veckan fast man hatar lever?"
Annons

Peder Karlsson krönika
Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.

Som ni vet så ska alla fossilbilar sluta säljas innan 2035, det betyder att alla tillverkare måste ställa om till annan tillverkning i god tid innan dess. 

Glöm det där förresten. Jag hittade precis på den där rubriken. Jag har hittat på den för att skicka en passning till alla som bara läser rubriker och sen väljer att kommentera hela texten utefter den.

Det blev så tydligt när min förra krönika presenterades där rubriken löd ”Tesla är världens snyggaste bil”. Kommentarsfältet fylldes med hur fel jag hade och folk undrade om jag hade fått en stroke. Några trogna Teslamänniskor höll såklart med men de flesta tyckte att jag hade blivit knäpp och förstod inte vad jag skrev om. Det berodde såklart på att de inte hade läst texten.

Grejen var ju bara att en kille jag känner som driver en tatueringsstudio hade folierat sin Tesla med en stor kungafigur på huven och använt mitt ansikte som modell. Så det roliga i kråksången var naturligtvis att jag tyckte den var snygg bara för att det var mitt eget ansikte på den.

Det framgick väldigt tydligt i texten om man inte är helt nollställd vad gäller ironi och lite sarkasm. Det kan man ju i och för sig vara om man är korkad. Det sägs ju att ironi och sarkasm är de intelligentas humor. Så är man dum förstår man det helt enkelt inte. 

Jag kommer direkt att tänka på när jag skrev att jag skulle köpa Caterham F1:s konkursbo och börja köra Formel 1 2017 eller när det var. Caterham skulle bli helsvenskt. Jag skrev bland annat i texten och bad om hjälp av nån svetsare att få sittbrunnen breddad då jag inte fick plats i bilen. Jag bad också om telefonnumret till Finax telefonlån då jag hade lite dåligt med stålar.

När min vän tillika F1-kommentatorn Janne Blomqvist hade skrattat klart åt det hela delade han den på sin Facebook och kommentarerna började rulla in. ”Det här verkar inte seriöst, hur ska han få in 2017 års bil i 2018 års reglemente” osv, osv, vafan …

Jag begär på inga sätt att alla ska läsa allting som skrivs, ibland kan jag faktiskt förundras när samma människor kommenterar text efter text jag skriver negativt. Varför slutar man inte läsa det jag skriver istället för att läsa det varje gång och sen lämna en negativ kommentar? Jättekonstigt.

Jag tar på inga sätt åt mig av ilskna kommentarer så länge det inte blir för personligt, och jag skriver medvetet provocerande så jag köper till 100% att man har åsikter om det jag skriver, det är faktiskt hela grejen. Men om man verkligen hatar allting jag skriver och ändå fortsätter läsa det, är det inte som att laga levergryta två gånger i veckan fast man hatar lever? Jag förstår inte.

Nej, jag begär verkligen inte att man ska läsa det jag, eller nån annan, skriver och jag begär ännu mindre att nån ska gilla det. Man får tycka exakt vad man vill. Men om man ändå är så ambitiös så att man tar sig tid att kommentera det som skrivs, så kanske man borde läsa det först? 

Jag känner att jag har överarbetat det här annars. Sitta i timmar och skriva när folk bara läser rubriken. Jag funderar på att börja skicka in enbart rubrikerna från och med nu. Mer sensationella än någonsin. Fatta vad mycket tid jag skulle spara, och förstå vilka heta debatter det skulle kunna bli utan att det finns något att debattera om.

Om min teori stämmer lär vi få reda på det nu. Titta in när den här läggs ut på Facebook och se hur många av kommentarerna som handlar om texten och hur många som handlar om att vätgasbilarna ska ta över världen. Det blir spännande. 

Annons
Annons
Rulla till toppen