Peder: Vilken bil tar du med dig till en öde ö?

”När jag tänker på saken passar den faktiskt mycket bättre på en öde ö än vad den gör på en parkeringsplats i Täby.”
Annons

Peder Karlsson krönika
Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.

Många ställer frågor om vad man skulle ta med sig till en öde ö. Ofta handlar det om kanske en maträtt som är den enda du får äta tills du dör, en specifik låt som du måste lyssna på dygnet runt. Eller kanske vilken människa du skulle ta med dig, och den människan är den enda du får umgås med tills du blir räddad från den hemska ön. 

Jag har dock aldrig fått frågan vilken bil jag skulle ta med mig. Alltså om du fick välja en enda bil att spendera resten av ditt liv med, vilken skulle det vara? 

Jag hade möjlighet att tänka igenom den mycket viktiga frågan för ett tag sedan då jag faktiskt hamnade på en öde ö.

Som några av er säkert har sett så är jag med i denna säsong av Robinson på TV4. Japp, ni läste rätt. Jag ska vara med i Robinson. Eller har varit med, eller hur säger man? Det är redan inspelat och klart, såklart, men började sändas nu i dagarna.

Ni som läser mina krönikor vet ju vilken ödmjuk, timid människoälskare jag är så att välja en dokusåpa där man blir utslängd på en öde ö utan mat med en massa främmande människor kändes helt rätt för mig och min personlighet. Hur det gick får ni se på teven.

På en ö där solen går ner kl 18.00 på kvällen och inte går upp förrän drygt 12 timmar senare så har man mycket tid att fundera. Även om många av tankarna man hade där i mörkret när man försökte sova samtidigt som man var livrädd att nån giftig tusenfoting skulle krypa in i kalsongerna var lite mer existentiella, så fanns det tillräckligt mycket tid att även komma att tänka på bilar. Vilken av alla bilar i världen skulle man välja om man var tvungen att ha den resten av livet? 

Det är en otroligt svår fråga. Först tänkte jag att jag skulle ta med mig Camaron, den är lätt den läskigaste bilen jag någonsin har kört och det blir därför väldigt svårt att tröttna på den. Men den är inte optimal om det råkar flyta iland en stor fin hund på ön som vill åka med. Den är heller inte perfekt om man behöver frakta till exempel kokosnötter.

Kanske nån elbil då som kan laddas i solskenet på ön, det måste ju vara perfekt? Nej. Har jag inte köpt nån elbil i verkliga livet ska jag inte ta med mig en till en öde ö heller. Jag får helt enkelt hoppas att jag hittar en övergiven mack på den där ön.

Faktum är att svaret är rätt givet. Den perfekta bilen för en öde ö står redan på parkeringen. Min lastbil såklart. Den är ju liksom byggd för en apokalyps och är 100 % optimal för att ha på en öde ö.

Den är stark, så jag till exempel kan dra omkull jättehöga palmer och få ner kokosnötter utan att klättra i träd. Den har massor med utrymme så att jag kan köra runt på byggmaterial och kassavaträd som jag kommer att hitta överallt. Den har gigantiska däck vilket är toppen eftersom vägarna inte kommer att vara toppen där, får man förutsätta, eftersom det är en öde ö. Man behöver heller inte bry sig om för små parkeringsplatser. 

Sagt och gjort, pickisen får det bli! När jag tänker på det så passar den faktiskt mycket bättre på en öde ö än vad den gör på en parkeringsplats i Täby. Men ändå bra att vara förberedd, tänker jag. Vad skulle du själv välja för bil om du var tvungen att umgås med den resten av ditt liv?

Annons
Annons
Rulla till toppen