Hanna: ”Biltjuven glömde verktygen i min Miata!”

Det här var första gången jag fått en bil stulen och så klart behövde det drabba den bil jag bryr mig allra mest om.
Annons

Bilen köpte jag för tre år sedan och den blev föremål för många ”första gånger”. Jag lärde mig byta avgassystem, sätta på nytt vinyltak och svetsa med hjälp av den här bilen. Vilket var stort för mig som nyligen lärt mig byta däck vid det här laget. Därför tog det hårt när jag upptäckte att den var borta. Men nu efter återfinnandet har jag svårt att inte se humorn i hur hela stölden måste ha gått till.

Tjuven hade dumpat min bil på en parkering i Farsta. På brottsplatsen fanns det många ledtrådar som berättar om vår kära tjuv. Trots att den var dumpad och han hade kört lite långt fram i räcket, var den placerad fint i rutan. Det finns ändå någon slags hövlighet i det hela.

Han må ha varit en tjuv men det betyder inte att man måste parkera som en skitstövel, till skillnad från vissa man ser. Det mest talande är verktygen han lämnade kvar.

Hela ”haulen” från bilstölden. Saxen hade använts i tändningslåset och på bagageluckan.

Det absolut roligaste föremålet som lämnades i bilen var griptången, noga märkt med Tobbe. Möjligen är verktygen också snodda, och ägdes av någon stackare som heter Tobbe. Men låt oss kalla tjuven för Tobbe för enkelhetens skull.

Så låt oss titta på vad Tobbe åstadkom med sin stöld. Frustrationen måste ha varit stor när han insåg att det inte fanns ett enda föremål av värde. En alldeles för lång laddsladd, några vattenflaskor och en mikrofiberduk var det mest värdefulla han kunde hitta.

En bra stund lades ned på att försöka få upp bakluckan. Dömande av hur söndermanglat låset är, tror jag att han faktiskt gjorde det svårare att ta sig in. Men du behöver inte sörja över det, Tobbe. Allt du hade hittat där var lite olja, papper, fönsterrengöring och en dalahäst.

Stackars Tobbe, som gick miste om min fina dalahäst.

En trädgårdsslang med en vag doft av bränsle hade tagits med för att, om ingenting annat, åtminstone sno bränsle. Men ack, inget bränsle lyckades Tobbe få heller. Om bara han hade vetat hur man öppnar tankluckan. Kanske borde han ha kollat upp en tutorial på Youtube. För de som inte vet finns det en spak i armstödet för att öppna tankluckan, men säg ingenting till Tobbe.

Miatan Fritz har varit med mig i tre år nu och det är troligen en bil jag kommer behålla livet ut om det går. Jag vill forsätta att lära mig nya saker på den här bilen och kanske köra några svängar till på Nürburgring. Planen innan den blev stulen var att ta ut motorn och göra min första motorrenovering. Nu när bilen är tillbaka och inställd i vintergaraget, kan motorrenoveringen faktiskt börja.

Sedan får vi se vad som kommer härnäst. Kanske får man prova på lite olika budgetvänliga metoder för att dra ut bucklor.

Annons
Annons
Rulla till toppen