Peder: Alla goda ting är tre – eller fyra?

PREMIUM ”...som den krönikör jag är så låter jag bli att faktachecka det jag skriver. Fakta kan förstöra jättebra historier nämligen”.
Annons

Som ni kanske har läst för bara några sidor sedan i den här tidningen så åker jag numera omkring i en elbil! Ja det är sant, ni läste rätt, jag har en elbil. En Hongqi närmare bestämt.

Jag tänkte att om jag ska ha en elbil så måste det vara den coolaste elbilen jag vet, och för mig är det Hongqin. Sjukt kaxigt utseende, och galen komfort. Man kommer i verkligheten drygt 40 mil på en laddning vilket jag tycker är tillräckligt för 99% av mina resor. För resten av resorna har jag som tur är andra bilar.

Jag har faktiskt en av varje. Inte en av varje bilmodell men en av varje bränsletyp i alla fall. Förutom Hongqin så har jag min enorma pickup som har en diesel-V8 med dubbelturbo och en miljon Newtonmeter i vrid så att jag kan dra omkull ett hus om jag skulle behöva, och när jag har riktigt bråttom så har jag min galna Camaro med en bensin-V8 som är så arg att jag knappt vågar köra den. 

Så egentligen kan ingen vara sur på mig, jag har liksom helgarderat mig för att kunna vara kompis med alla. Utom Teslasekten vill säga. Eller har jag det?

Annons
Annons
Rulla till toppen