Betala parkering med mobilen

Inga kontanter, inget plastkort som passar i P-automaten? Ring ett 020-nummer och bekräfta betalningen. Du slipper kön vid automaten, och bommen öppnas samtidigt som du...
Annons

Inga kontanter, inget plastkort som passar i P-automaten? Ring ett 020-nummer och bekräfta betalningen. Du slipper kön vid automaten, och bommen öppnas samtidigt som du loggar ut med telefonen.

Företaget Mint AB, som specialiserat sig på betalning via mobiltelefon, har slutit avtal med Stockholm Parkering AB och installerar nu mobilbetalning i alla garage och parkeringsplatser som drivs av Stockhom Parkering.

–Det här kommer att förenkla för stockholmaren med bil. Exempelvis kan man betala direkt vid bilen utan att behöva leta upp en automat. Inte heller kommer man att behöva sträcka ut handen om det är ett bomgarage eftersom man med mobilen öppnar bommen och loggar ut samtidigt, säger Stockholms gatu- och fastighetsborgarråd Sten Nordin.

Från och med 30 juni Mint-anslutna bilister att kunna använda tjänsten, som inledningsvis installeras i ett tiotal garage för att successivt byggas ut till de resterande garagen och tomterna.

Annons
Annons
Rulla till toppen