Ford Puma läggs ner till hösten

Ford avslutar produktionen av sportcoupémodellen Puma hösten 2001. Den nya generationen av Fiesta tar all tillverkningskapacitet i fabriken i Köln. Ford Puma, den 2+2-sitsiga sportcoupén...
Annons

Ford avslutar produktionen av sportcoupémodellen Puma hösten 2001. Den nya generationen av Fiesta tar all tillverkningskapacitet i fabriken i Köln.

Ford Puma, den 2+2-sitsiga sportcoupén som bygger på samma plattform som hittillsvarande Fiesta, kan inte tillverkas tillsammans med den nya generationen av Fiesta, som börjar produceras i Fords kraftigt ombyggda fabrik i tyska Köln i höst. Därför väljer Ford att avsluta tillverkningen av Puma, som premiärvisades på Genèvesalongen 1997.
Samtidigt slutar Ford att exportera den USA-byggda coupémodellen Cougar, som bygger på förra Mondeogenerationen, till Europa. Försäljningen i Tyskland upphör i början av 2002. Den planerade sportversionen Cougar ST200 med 200 hästkrafters V6-motor kommer inte heller att börja tillverkas.
Bägge coupémodellerna kommer enligt tyska auto motor & sport sannolikt att ersättas av en helt ny coupé som bygger på nästa generation av Ford Focus. Den är i så fall aktuell från 2004.

Annons
Annons
Rulla till toppen