"Chrysler ska inte säljas!"

Ledningen DaimlerChrysler dementerar kraftigt de rykten som på senare tid gjort gällande att den förlustbringande amerikanska delen av koncernen skulle vara till salu. Uppgifter i...
Annons

Ledningen DaimlerChrysler dementerar kraftigt de rykten som på senare tid gjort gällande att den förlustbringande amerikanska delen av koncernen skulle vara till salu.

Uppgifter i tyska tidningen Der Spiegel om att DaimlerChrysler-chefen Jürgen Schrempp diskuterat olika lösningar på krisen med företrädare för Deutsche Bank, spädde på ryktena om att koncernen kunde tänka sig att släppa Chrysler till någon annan. Både Ford och Volkswagen har nämnts i sammanhanget. Det har också talats om att DaimlerChrysler skulle vara intresserat av att göra sig av med småbilarna A-klass och Smart.
Nu dementeras alla dessa rykten med kraft av en talesman för koncernen, bland annat med hänvisning till att ledningen den 26 februari tog ett beslut att investera motsvarande 40 miljarder kronor i Chrysler för att få företaget lönsamt under 2003.

Annons
Annons
Rulla till toppen