"Måla om" bilen tillfälligt

Du vill använda bilen i firman, men då måste den vara limegrön. Och såna är det ju inte så gott om. Och lacka om bilen...
Annons

Du vill använda bilen i firman, men då måste den vara limegrön. Och såna är det ju inte så gott om. Och lacka om bilen verkar både dyrt och oklokt. Lösningen heter plastfolie.

Alla taxibilar i Tyskland har samma färg, men inga privatbilar har just den beiga kulören, trots att taxibilarna säljs till privatpersoner när de gjort sitt. Förklaringen heter plastfolie. Man täcker helt enkelt hela karossen med en färgad film som kan tas bort när bilen byter ägare.
Den vita V70:an på bilden här ovan är från början guldfärgad. Den har täckts med en vit plastfilm, 0,1 millimeter tjock, på alla hela plåtytor. Bakluckan har i demonstrationssyfte belagts med gul folie.
Filmen, som kallas Taxi-folie, introduceras nu i Skandianvien. Den appliceras av specialutbildad personal och den är så följsam att det lär vara mycket svårt att avslöja om en bil är ”helplastad”. När filmen tas bort efter ett par år är originallacken helt oskadad, lovar importören Folie & Papper i Göteborg.
Filmen finns i tolv färger plus transparent. Filmen kan printas med bläckstråleskrivare för exempelvis reklambudskap på en dörr. Flera uthyrningsföretag monterar transparent film i fronten på sina bilar för att kunna sälja en fräschare bil efter ett par år. Flera taxibilar i Göteborg har ”målats om” till vita med Taxi-folien.
Kostnaden för att täcka en hel bil är cirka 15 000 kronor, plus moms.

(OBS! Detta är inget aprilskämt!)

Annons
Annons
Rulla till toppen