Svensk seger på Monza

Det svenska sportvagnsteamet SRTS med 20-årige svenska racerföraren Thed Björk i par med amerikanen Larry Oberto vann det klassiska 1000-kilometersloppet för racersportvagnar (SR2-klassen) på Monza-banan...
Annons

Det svenska sportvagnsteamet SRTS med 20-årige svenska racerföraren Thed Björk i par med amerikanen Larry Oberto vann det klassiska 1000-kilometersloppet för racersportvagnar (SR2-klassen) på Monza-banan utanför Milano i Italien.

Thed Björk startade från pole position (för klassen) och ledde loppet rakt igenom. Thed var snabbast under fredagens träning samt under kvalet och klockades även för tävlingens snabbaste varv i klassen.
– Allt har fungerat hela helgen och vi hade gett oss katten på att vinna, så det satt fint att ta målflaggen efter nästan 6 timmars race. Larry och jag delade på körningen och vi ledde större delen av racet, berättar Thed Björk.
– Jag var en av de yngsta förarna i tävlingen så det var extra kul att vara snabbast, leda
flest varv och sen vinna.
För Thed väntar nu några dagars jobb hemma i Sverige med att övertala sina sponsorer om en fortsättning. Efter den framgångsrika säongsstarten vill Thed naturligtvis köra vidare med SRTS som har förre Lemans-vinnaren Stanley Dickens som teamchef och ägare.
– Javisst, nu är det bara att åka hem och fortsätta jobba med sponsorerna så att jag kan köra nästa tävling på Spa-banan i Belgien om tre veckor.
Paret Thed Björk/Larry Oberto leder efter två körda tävlingar FIA Sportscars Championship SR2.

Annons
Annons
Rulla till toppen