GM återkallar en halv miljon bilar

General Motors meddelade i går att man återkallar 550 000 familjebussar bilar på grund av ett möjligt fel i skjutdörrarna. Bilarna har till största delen...
Annons

General Motors meddelade i går att man återkallar 550 000 familjebussar bilar på grund av ett möjligt fel i skjutdörrarna. Bilarna har till största delen sålts på den amerikanska kontinenten.

Återkallelsen gäller den MPV-modell som säljs under namnen Pontiac Trans Sport/Montana, Chevrolet Venture och Oldsmobile Silhoutte, tillverkade mellan 1997 och 2001.
Det har visat sig att det kan vara fel på låsmekanismen i de bilar som har elmanövrerade skjutdörrar. Mekanismen kan haka upp sig, med påföljd att dörren stannar i stängt läge men förblir ospärrad. I vissa situationer finns då risken att dörren går upp när bilen rullar. GM betonar att det ännu inte rapporterats någon olycka som berott på en felaktig låsmekanism.
GM-försäljarna byter nu kostnadsfritt ut alla dörrlås som misstänks vara felaktiga.
I Sverige återkallas också alla Trans Sport som sålts mellan 1997 och 2001. Det rör sig om 2922 bilar som får skjutdörrlåsen utbytta utan kostnad.
Denna återkallelse är den sjunde för den här modellserien under de senaste fyra åren. Felen har tidigare gällt krockkuddar, bilbälten som gått av, läckage i transmissionen och andra problem.
Tidigare i april gick GM ut och bad 6 000 ägare till SUV-bilar att omedelbart köra till verkstad för kontroll av en detalj i hjulupphängningen som kunde brista och därigenom skapa farliga situationer. Även i det fallet upptäcktes felet innan någon incident hunnit inträffa.

Annons
Annons
Rulla till toppen