CART ger svar på tal

Den amerikanska CART-serien har blivit stämda på mångmiljon-belopp av ägarna till Texas Motor Speedway som vill ha kompensation för de kostnader och uteblivna intäkter som...
Annons

Den amerikanska CART-serien har blivit stämda på mångmiljon-belopp av ägarna till Texas Motor Speedway som vill ha kompensation för de kostnader och uteblivna intäkter som man drabbats av. Nu ger CART svar på tal.

Det var den 29 april som CART-serien skulle ha gjort sitt första besök på den supersnabba banan i Fort Worth.
Men därav blev intet. Endast tre timmar innan start ställdes loppet in. CART säger att förarnas säkerhet givetvis måste komma i första hand och tycker att TMS är pengahungriga och hänsynslösa i sitt handlande. Då hävdar TMS att CART visste om problem långt innan och att dom därför ska ha rätt till ekonomisk ersättning för förlorade intäkter. CART svarar då med ett uttalande som den ansvariga för TMS gjort den 29 spril där han säger att: ”Förarnas säkerhet är prioritet nummer ett för oss alla. Det har redan hänt tillräckligt med tragedier i vår sport. Ingen vill se någon annan bli skadad”.
Bakgrunden till bråket är det kval där bilarna noterats för toppfarter över 390 km/h och där Kenny Bräck hade bästa snittfart (378 km/h) började rapporter om förarnas hälsa dyka upp.
Alla förare utom fyra (däribland Kenny) rapporterades fysiskt illamående av de höga farterna. Det talades om yrsel, ”svartvitt seende” och risken var uppenbar att någon förare skulle kunna svimma under loppet.
Efter kontakt med experter hos NASA bestämde CART-serien med mycket kort varsel att ställa in loppet.
57 000 åskådare fanns på plats när beskedet kom.

Annons
Annons
Rulla till toppen