Ny sport-Renault byggs i Uddevalla

Audi TT och liknande små sportcoupéer får konkurrens – från Renault. Informerade källor uppger att Renault satsar på en renodlad sportcoupé som utveckas på plattformen...
Annons

Audi TT och liknande små sportcoupéer får konkurrens – från Renault. Informerade källor uppger att Renault satsar på en renodlad sportcoupé som utveckas på plattformen för nästa generation Mégane tillsammans med brittiska formel 1-specialisten TWR. Bilen ska sannolikt byggas i Uddevalla.

Det är brittiska magasinet Auto Express som avslöjar Renaults planer. Ryktena bekräftas av bilder på kamouflerade bilar som testar en bottenplatta som är betydligt ”häftigare” än den nya Mégane-modellen, som ska presenteras under 2002.
Den nya sportcoupén blir dock ingen ”hottad” version av standardbilen, utan en helt egen modellserie, med mittmotorlayout. Mycket talar för att maskinen blir 5-cylindrig, utvecklad som en ”halv Formel 1-motor”.
Det är Renaultsport, motorsportdivisionen inom Renault, som tillsammans med brittiska TWR utvecklar bilen. Sannolikt kommer den, liksom Clio V6 – mittmotorversionen av småbilen (se bilden) – att byggas i TWR:s monteringsfabrik i Uddevalla. Den kommer att produceras i en begränsad upplaga på 3 000 exemplar, uppger Auto Express.

Annons
Annons
Rulla till toppen