Thed Björk kliver in i STCC-Audi

Efter Mattias Ekström och Fredrik Ekblom är det dags för ett nytt träslag i Kristoffersson Motorsports STCC-stall. Nu får nämligen racingtalangen, den blott 20-årige Thed...
Annons

Efter Mattias Ekström och Fredrik Ekblom är det dags för ett nytt träslag i Kristoffersson Motorsports STCC-stall. Nu får nämligen racingtalangen, den blott 20-årige Thed Björk chansen. Han gör sin debut i stallets Audi A4 Quattro till helgen när STCC river av sin show på Mantorp Park.

Italienaren Roberto Colciago har inte lyckats frigöra sig från sina uppdrag i ETCC; den europeiska motsvarigheten till STCC. Det öppnade dörren för 20-årige Björk, från Vretstorp utanför Kumla (där Fredrik Ekblom kommer från).
– Thed har visat tidigare att han snabbt kan anpassa sig till olika bilar. Dessutom är han en juste och ödmjuk kille med bägge fötterna på jorden, säger KMS-stallchefen Ronnie Bergström.
Trots sin ringa ålder har Thed stor rutin av olika bilar och tävlingsmiljöer. 1999 blev han svensk och skandinavisk F3-mästare, i fjol hade han stor framgång i den amerikanska Barber Dodge-serien. I år har han bland annat tävlat för Stanleys Dickens svenska sportvagnsstall. Han fanns också med vid STCC-premiären på Falkenberg – fast då i en Porsche GT3 RS i sportvagnsklassen.
– Ett tag hade jag ingen styrning alls. Nu har jag plötsligt fått chansen att köra både GTR och nu en riktig Audi SuperTouringbil i STCC. Det här
kommer att bli jättekul, säger Thed själv.
– Vi ser ett mönster inom motorsporten där allt yngre förare får chansen. Det blir naturligtvis svårt för Thed att med så begränsade möjligheter till träning i bilen göra sig själv rättvisa, säger Tommy Kristoffersson i KMS-stallet.
På söndag vet vi om den tredje ”träföraren” var av rätta virket.

Annons
Annons
Rulla till toppen