GM kör F1 nästa år?

I Formel 1-depån florerar många rykten så här års, mest uppmärksammat ett envist påstående att GM tänker köra F1 nästa år. Vid den här tiden...
Annons

I Formel 1-depån florerar många rykten så här års, mest uppmärksammat ett envist påstående att GM tänker köra F1 nästa år.

Vid den här tiden på året görs ofta motorkontrakten upp i Formel 1, designen av nästa års bilar kräver lång framförhållning.
Arrows har just sagt upp sitt nuvarande motorkontrakt med Asiatech (f.d. Peugeot V10) och det har lett till en rad spekulationer.
Mest intressant av alla obekräftade påståenden är att GM står i begrepp att köpa en del av F1-teamet Arrows.
Genom koncernsystern Fiat ska GM få tillgång till fjolårsmotorer från Ferrari som i Arrows nästa F1-bil ska komma att kallas Chevrolet.
Arrows ska sedan under en treårsperiod genomgå en liknande förvandling som Benetton i höst genomgår då teamet officiellt döps om från Benetton till Renault Sport.
Arrows skulle sedan på något eller några års sikt kunna döpas om till Chevrolet Racing, detta som ett led i GM:s strävan att ge Chevrolet en mer sportig profil.
Redan idag tävlar Chevrolet med Corvette i sportvagnsklassen och de IRL-motorer som hittills hetat Oldsmobile kommer från och med nästa år att heta Chevrolet.
Att GM under flera år sökt vägar till Formel 1 är väl känt. Men sannolikheten för att just denna lösning blir verklighet är inte den största.
Troligare är istället att Arrows nästa år kör med den motor som Jaguar använder i år, Cosworth CR3 V10.
Niki Lauda, chef för Fords Formel 1-verksamhet, har också officiellt bekräftat att man kommer att låta ytterligare ett F1-team använda Cosworths fjolårsmotorer.

Annons
Annons
Rulla till toppen