Björn Wirdheim förhandlar med F1-team

Efter sitt genombrotttslopp i världsfinalen i F3 i Macau i söndags, där Björn Wirdheim tog en pole position och blev tvåa respektive trea i de...
Annons

Efter sitt genombrotttslopp i världsfinalen i F3 i Macau i söndags, där Björn Wirdheim tog en pole position och blev tvåa respektive trea i de två loppen, har tillvaron varit omtumlande.

Inte minst eftersom Björn helt plötsligt nu har kontakt med minst två Formel 1-team, som gärna vill pressa in en F1-test med Björn efter nyår i sina redan hårt ansträngda testprogram.
Själv vill Björn inte kommentera de samtal eller förhnaldingar som pågår, dels sedan tidigare med flera F3000-team, dels de nya samtalen med de två team i F1 som är aktuella.
”Jag vill helst inte säga för mycket. Jag vill gärna berätta allt, men först när det är signerat och klart”, säger Björn som inte heller vill peka ut vilka F1-team han har kontakt med.
Sannolikt handlar det dock om att köra en test någon av teamen Jaguar, BAR, Arrows eller Jordan.
Sedan tidigare har F3000-stallet Durnago en tid velat skriva kontrakt med Björn för nästa års F3000-säsong men Wirdheim vill helst vänta med ett beslut tills han testat också med förra mästarteamet SuperNova, vilket sker i början av december i Spanien.

Annons
Annons
Rulla till toppen