Bräck 4:a i årets andra CART-lopp

Kenny Bräck och Team Ganassis första lopp tillsammans i årets CART-serie blev ett stort fiasko. Men en revanschsugen Bräck är alltid farlig och i söndagens...
Annons

Kenny Bräck och Team Ganassis första lopp tillsammans i årets CART-serie blev ett stort fiasko. Men en revanschsugen Bräck är alltid farlig och i söndagens Toyota Grand Prix of Long Beach slutade han på 4:e plats.

– Andraplatsen bakom Jimmy Vasser såg given ut, men sedan vet jag faktiskt inte riktigt vad som hände i samband med en gul flagga under slutet av loppet. Jag måste titta på videon för att få riktigt klart för mig varför jag och Vasser väntade i två varv på tävlingens pace car. Men jag accepterar vad som hände.
Med tanke på att segraren i årets första lopp, Christiano da Matta, slutade åtta var det här viktiga poäng för Bräck.
– Jag är väldigt nöjd med insatsen vi gjorde som team den här helgen. Eftersom jag blev påkörd och tvingades bryta redan under första varvet av premiärloppet i Mexiko var det här min första riktiga tävling för mitt nya stall, Target Chip Ganassi Racing, säger Kenny efter loppet.
Tävlingen i Long Beach är en av de mest statusfyllda i mästerskaps-serien.
– Det här var mitt tredje försök här, och efter att ha tvingats bryta de andra två gångerna känns det skönt att komma in på en fjärdeplats. Och jag har faktiskt bättre resultat efter två race i år än vad jag hade samma tid förrra året. Då hade jag en 5:e plats från Mexiko att visa upp, nu har jag den här 4:e platsen, fortsätter Kenny.
Loppet vanns av Michael Andretti före Jimmy Vasser och Max Papis.
Det blev en omdiskuterad utgång av loppet, då Andretti och Papis använde sig av en annorlunda depåstrategi än de andra i samband med en gulflagg.
– Jimmy hade den snabbaste bilen i dag, så det känns som om jag blev tvåa fast jag egentligen blev fyra.
Han saknade det rätta greppet för att attackera Max Papis och försöka nå podiet, då en hjulhastighetssensor gick sönder redan från start. Det påverkade antispinnsystemet och Kenny förlorade viktiga prestanda i bilen.
– Jag kom inte ut ur kurvorna fort nog för att kunna köra om på de två ställen, där den här stadsbanan i Long Beach tillåter omkörningar.
För övrigt är han mycket nöjd med de framsteg stallet gjort med bilen sedan premiärloppet för en månad sedan.
– Det är en väsentlig skillnad på bilen, men vi måste nog bli tre tiondelar snabbare om vi ska vara med och slåss om segern nästa gång.
Kenny Bräck flög på söndagskvällen från Kalifornien hem till Indianapolis, där han under måndagen och tisdagen testkör sin IRL-bil inför Indianapolis 500 den 26 maj.
Nästa tävling i CART-serien körs i Japan den 27 april.

Annons
Annons
Rulla till toppen