Första bilderna på nya Ferrari FX

Ferrari svor att de aldrig skulle bygga en äkta ”F-modell” för gatan igen. Naturligtvis trodde ingen på dem vilket visat sig vara riktigt. FX börjar...
Annons

Ferrari svor att de aldrig skulle bygga en äkta ”F-modell” för gatan igen. Naturligtvis trodde ingen på dem vilket visat sig vara riktigt. FX börjar närma sig produktion och nu är det klart att bilen kommer att visas på Paris Motorshow som öppnar den 26 september. Men redan i dag kan vi visa de allra första bilderna på bilen.

Bilen, som går under kodnamnet FX, utvecklas i samarbete med Michael Schumacher och följer delvis utvecklingen i Formel 1. Man behåller V12-konceptet (enligt strikt F1-skola skulle den ha en V10:a) men det blir en lätt och högvarvig maskin som kommer att styras med en ny generation av Ferraris sexväxlade semiautomatiska F1-växellåda.
Sex liters cylindervolym och över 620 hästkrafter borgar för imponerande prestandasiffror. 0 till 100-accelerationen ska exempelvis avverkas på den magiska 3-sekundersgränsen med hjälp av en superhög etta.
Chassit blir som på F50 till stora delar tillverkat av kolfiber, men räkna med en rejäl viktbantning. Proportionerna behålls snarlika och karossen formas med aerodynamik och downforce som högsta prioritet, därav den ”näbbiga” fronten. Intrycket förstärks ytterligare på grund av en något kortare hjulbas för kvickare styregenskaper.
Toppfarten beräknas ligga kvar på runt 330 kilometer i timmen då Ferrari förklarat att man vill ha en bil med optimal körbarhet snarare än extrem toppfart. Prislappen lär däremot bli extrem – cirka 400.000 dollar.

Större bild

Annons
Annons
Rulla till toppen