Perstad accepterar avsked

Carl-Ingemar Perstad har träffat en uppgörelse med Sveriges Television där han accepterar avsked och dessutom lämnar tillbaka en stor summa pengar till SVT.

I februari fick den före detta programledaren för Trafikmagasinet, Carl-Ingemar Perstad, sparken från Sveriges Television efter 28 år i företaget.
Han tvingades lämna sitt jobb efter att ha långtidshyrt tre bilar för 53.000 kronor som kördes under förra året utan att de figurerade i Trafikmagasinet.
Carl-Ingemar Perstad gick till motangrepp och menade att det handlade om långtestbilar som cheferna känt till.
SVT hävdade även att Perstad låtit företaget betala privata fakturor bland annat handlade det om milersättning för bilkörning i USA under en av Perstads semestrar. Dessa summor som efterhand växte till 150 000 kronor ville SVT ha tillbaka.
Men förhandlingarna har varit hårda. Ingen av parterna har velat kompromissa.
Nu har de båda parterna dock träffat en uppgörelse där Perstad accepterar avsked och dessutom lämnar tillbaka en summa pengar till SVT, uppger Aftonbladet.
- Jag kan inte säga exakt hur mycket men tillräckligt för att vi ska vara nöjda, säger Helga Baagøe, SVT:s informationschef, till tidningen.
Själv säger Perstad att han inte står i skuld till SVT.
- Jag står inte i skuld till företaget över huvud taget. Den skuld som har funnits, den har reglerats, säger han till TT.
I övrigt vill han inte kommentera uppgörelsen. Han vill inte heller säga hur stor summa pengar som har återbetalats. Protokollet från överenskommelsen justeras först i nästa vecka.