Sådan far, sådan son!

Tomas Schekter, son till Jody Schekter, F1-världsmästare i Ferrari 1979, har hamnat i trubbel med Indy Racing League. Anledningen är att unge Schekter orsakade en...
Annons

Tomas Schekter, son till Jody Schekter, F1-världsmästare i Ferrari 1979, har hamnat i trubbel med Indy Racing League. Anledningen är att unge Schekter orsakade en jättekrasch genom ”osportslig körning” på Nazarethbanan där IRL-seriens ledare, Jacques Lazier, skadades allvarlig.

Vid kraschen skadades Jacques Lazier, IRL-seriens ledare, så allvarligt att han måste avstå från racing det närmaste halvåret.
Den minnesgode erinrar sig säkert att pappa Jody också var mer vild än tam i början av sin karriär.
När han fightades med Emerson Fittipaldi om ledningen i Frankrikes GP på Paul Ricard 1973 ställde den då 22-årige Schekter till med en rejäl krasch som eliminerade både Fittipaldi och honom själv. Detta medförde att Ronnie Peterson kunde köra i mål som segrare, hans första GP-seger någonsin!
Några veckor senare ställde Schekter till tidernas masskrasch på Silverstone vid British Grand Prix. En otrolig tur att ingen blev mer skadad än Andrea de Adamich som satt fast i en Surtees med brutna ben.
Året därpå hade Jody Schekter lugnat sig något och började vinna tävlingar och, som sagt, VM-titeln 1979.
Något för sonen att tänka på?

Annons
Annons
Rulla till toppen