Perstad erkänner förskingring från SVT

Carl-Ingemar Perstad, Trafikmagasinets förre programledare, har erkänt att han förskingrat pengar från sin dåvarande arbetsgivare, Sveriges Television. Det rör sig om cirka 82.000 kronor. Perstad,...
Annons

Carl-Ingemar Perstad, Trafikmagasinets förre programledare, har erkänt att han förskingrat pengar från sin dåvarande arbetsgivare, Sveriges Television. Det rör sig om cirka 82.000 kronor.

Perstad, som sparkades från Sveriges Television i april i år, har erkänt i förhör att han har förskingrat pengar från SVT.
– Visst vore det heroiskt att strida för sin oskuld i en rättegång. Men jag orkar inte vänta i kanske ett år till, säger Perstad till Dala-Demokraten.
I och med Perstads erkännande kan åklagaren Mikael Hammarstrand besluta om ett strafföreläggande, exempelvis böter, i stället för att driva fallet vidare till rättegång.
– Jag kan bekräfta att utredningen är klar och att jag kommer att fatta beslut i åtalsfrågan under den här veckan, säger Hammarstrand till Dala-Demokraten.
Misstankarna mot Perstad gäller att tjänsteresor ska ha beställts och betalats av Sveriges Television, för att sedan avbokats. Pengarna, sammanlagt runt 82.000 kronor, ska sedan Carl-Ingemar Perstad ha tagit hand om.
Men även om han erkänt i förhör så anser Perstad inte att det rör sig om förskingring.
– Pengarna har hela tiden stått på mitt resekonto. Jag betalade också genast tillbaka dem när jag fick kraven, säger han.

Annons
Annons
Rulla till toppen