Lutz dröm om amerikansk Ferrari gick om intet

Bob Lutz, vice ordförande i GM, hade en vision om en amerikansk Ferrari. Men färden har varit skakig och har nu fått ett tvärt slut...
Annons

Bob Lutz, vice ordförande i GM, hade en vision om en amerikansk Ferrari. Men färden har varit skakig och har nu fått ett tvärt slut – i domstol.

Redan under sin tid hos Chrysler födde Lutz idén om en amerikansk supersportbil. Och tillsammans med Briggs Cunningham III, son till en av USA:s racerlegender, och 750.000 dollar rullade sportbilsprojektet igång.
När Lutz bytte jobb och blev en av de högsta cheferna inom GM fick han ett tillskott i kassan på 2 miljoner dollar av sin nya arbetsgivare. Dessutom tillkom ytterligare riskkapital från ett antal mindre investerare.
Resultatet visades upp på bilmässan i Detroit 2001 – prototypen Cunningham C7. En kraftfull sportvagn med en V12 på över 600 hästar, fyrhjulsdrift och ett pris på 250.000 dollar.
Men i höstas tog pengarna slut. Chefen för Cunningham, Jack McCormack, hoppades kunna skaka fram ytterligare 85 miljoner dollar för att få igång tillverkningen.
Briggs Cunningham kände sig dock lurad och gick till domstol. Det skrämde bort eventuella investerare och i förra veckan ställdes betalningarna in.
Hur det nu kommer att gå med Cunninghams nostalgiverksamhet, att bygga kopior av en av pappas berömda sportvagnar från 50-talet, C4, är högst oklart.

Annons
Annons
Rulla till toppen