Saab och Volvo hoppas på rekordår i USA

Både Saab som Volvo slog försäljningsrekord på den amerikanska marknaden i november. Bägge tillverkarna hoppas nu att hela 2003 blir ett rekordår. Saab sålde 3.600...
Annons

Både Saab som Volvo slog försäljningsrekord på den amerikanska marknaden i november. Bägge tillverkarna hoppas nu att hela 2003 blir ett rekordår.

Saab och Volvo hoppas på rekordår i USA Saab sålde 3.600 bilar, en ökning med 30 procent jämfört med november i fjol. Så bra har det inte gått på USA-marknaden för Saab i november på 16 år.
För Volvo gick det ännu bättre, 10.639 sålda bilar. Det är den bästa noteringen hittills i november, eller en ökning med 37 procent jämfört med november i fjol.
Framgångarna tillskrivs främst XC90. Dels säljer den bra, dels drar den till sig nya kunder till andra modeller.
– Det kommer kunder in hos återförsäljarna som tittar på jeeparna, men som då får syn på andra modeller i sortimentet som de kanske inte kände till.
Volvo hoppas nu också på nya S40 som börjar säljas i vår.
– USA-hushållen har ofta två bilar och det här är en utpräglad andrabil. Även om den är liten ser den ut som en sedan, vilket är vad den amerikanska köparen vill ha, säger Peter Ganjbar, informatör på Volvo Personvagnar.
För Saab är det 9-3 SportSedan som står för försäljningsframgångarna.
Både Saab och Volvo hoppas nu på att 2003 blir ett rekordår försäljningsmässigt på USA-marknaden.
Volvo har efter de elva första månaderna i år ökat med 24,2 procent jämfört med samma period i fjol, totalt 123.225 bilar har sålts.
Motsvarande period sålde Saab 44.408 bilar, vilket innebär en ökning med 27 procent.

Annons
Annons
Rulla till toppen