Honda Pickup: Safety first

Honda tar tjuren vid hornen och presenterar ett pickup-koncept på Detroit Auto Show i januari 2004. Japanerna har också släppt de första teckningarna av denna...
Annons

Honda tar tjuren vid hornen och presenterar ett pickup-koncept på Detroit Auto Show i januari 2004. Japanerna har också släppt de första teckningarna av denna SUT (Sport Utility Truck).

Honda Pickup: Safety first
Pickup-modeller är storsäljare i USA. I mer än 20 års tid har Fords F-pickup sålt mest av alla modeller – ofta dubbelt så mycket som bästsäljande personbil.
Med den här studien vill Honda visa en SUT-modell som ska förena nytta med komfort. Man siktar inte in sig på den allra största pickup-klassen. Honda:s SUT erbjuder en kabin för fem åkande men ett förhållandevis kort lastflak. Den är baserad på den enhetsplattform som också bildar grund för Honda Pilot och Acura MDX.
Bilen ska uppfylla Hondas nya säkerhetsstrategin. Enligt den ska säkerhetsutrustningen förbättras i samtliga modeller. Samtliga lätta lastbilar, SUV- och MPV-modeller ska ha stabilitetssystemet VSA (Vehicle Stability Assist) och rundslagningssensorer.

Annons
Annons
Rulla till toppen