Svensk Volvoförare avancerar i Safarirallyt

Trots att kopplingen rasade avancerade Bo Axelsson från Göteborg upp till åttonde plats under Safarirallyts andra etapp. Bo Axelsson, här med chefsmekanikern Hans-Åke Söderqvist, ligger...
Annons

Trots att kopplingen rasade avancerade Bo Axelsson från Göteborg upp till åttonde plats under Safarirallyts andra etapp.

Svensk Volvoförare avancerar i Safarirallyt
Bo Axelsson, här med chefsmekanikern Hans-Åke Söderqvist, ligger åtta i Safarirallyt.

– Det var jobbigt att köra bilen igenom Nairobi och de följande 16 milen till etappmålet. Men vi klarade det och nu väntar massor av jobb under natten för att få bilen körklar till nästa etapp, säger Bo Axelsson som kör rallyt i en Volvo 142 med finske kartläsaren Eugen Damstedt.
Duon öppnade rallyt i ett försiktigt tempo men har ökat efterhand.
Årets Safarirally är det femtionde sedan starten 1953 och det körs över tio dagar. De tävlande når slutmålet i Nairobi i Kenya den 19 december efter att ha kört totalt 500 mil i fyra länder med sammanlagt 200 mil specialsträckor.
Safarirallyt ingår sedan 2001 inte längre i VM-kalendern. Det diskuteras att det kan komma tillbaka i VM tidigast 2005.
Av de mer namnkunniga förarna i årets startfält märks förra rallydrottningen Michele Mouton samt trefaldige sportvagnsvärldsmästaren Ray Bellm. Björn Waldegård skulle ha deltagit i en Porsche 911 i årets rally men tvingades lämna återbud kort före start.

Annons
Annons
Rulla till toppen