Mitsubishi Concept-E: 471 hästars hybridbil

Mitsubishi har skapat Eclipse Concept-E – en hybridbil med sammanlagt 471 hästkrafter. Systemet bär det vackert klingande namnet ”E-Boost”. Det blir världspremiär för japanernas konceptbil...
Annons

Mitsubishi har skapat Eclipse Concept-E – en hybridbil med sammanlagt 471 hästkrafter. Systemet bär det vackert klingande namnet ”E-Boost”.

Mitsubishi Concept-E: 471 hästars hybridbil
Det blir världspremiär för japanernas konceptbil på Detroit Auto Show. I en och samma bil visar man sina idéer till ny sportmodell, samt ett hybridsystem som enligt dem själva är den idealiska balansen mellan sportighet och miljövänlighet.
Och sportighet andas redan de första teckningarna: Fronten med dess cab forward-design ska påminna om ett jetplan. De korta överhängen, de droppformiga fönstren och den kantiga aktern ger bilen ett aggressivt utseende.
Concept-E drivs av en 3,8-liters V6-motor med 270 hk och en el-motor som bidrar med 201 hk. Bensinmotor och elmotor driver framhjulen medan bakhjulen enbart får kraft från elmotorn. Bilen har sexväxlad automatlåda med möjlighet till manuell växling.
Den 432 cm långa konceptbilen (185 cm bred och 130 cm hög) erbjuder plats för fyra. Förarplatsen domineras av 3D-instrumentering.
Mitsubishi Concept-E: 471 hästars hybridbil

Annons
Annons
Rulla till toppen