Rahal lämnar CART

Den konkurs- och krisdrabbade amerikanska racerbilsserien CART har övergivits av ytterligare ett team – denna gång är det Kenny Bräcks teamchef Bobby Rahal som stänger...
Annons

Den konkurs- och krisdrabbade amerikanska racerbilsserien CART har övergivits av ytterligare ett team – denna gång är det Kenny Bräcks teamchef Bobby Rahal som stänger sitt CART-team.

Rahal lämnar CART
Bobby Rahal tar adjö av CART – och sin förare, Michel Jourdain (t.h.).

Bobby Rahal är kanske den person i USA som mest förknippas med just CART – han är flerfaldig vinnare av mästerskapet och han har också varit mästerskapsseriens VD en period – innan han blev chef ör Jaguars F1-team. Bobby Rahal koncentrerar nu sina resurser på IRL Indycar-serien där han kommer att köra tre bilar i Indy 500 och två bilar i övriga tävlingar i serien.
”Beslutet att lämna CART var inte lätt, rent känslomässigt. Jag har givit mycket blod, svett och tårar till CART genom åren. Men jag måste göra vad som är rätt rent affärsmässigt”.
Team Rahals förare i CART, Michel Jourdain, följer inte teamet till IRL utan blir kvar i CART – oklart dock med vilket team.

Annons
Annons
Rulla till toppen