Rydell lär McRae köra Ferrari

På ett regnigt Snetterton genomförde Rickard Rydell under måndagen ett test med Care Racings Prodrive-byggda Ferrari 550 GTS Maranello. Rydells uppgift: att lära förre rallyvärldsmästaren...
Annons

På ett regnigt Snetterton genomförde Rickard Rydell under måndagen ett test med Care Racings Prodrive-byggda Ferrari 550 GTS Maranello. Rydells uppgift: att lära förre rallyvärldsmästaren Colin McRae hur man kör Ferraris Le Mans-utmanare.

Rydell lär McRae köra Ferrari
Rickard har idag undervisat….

För två år sedan ledde Richard Rydell i par med bland annat JJ Lehto det klassiska 24-timmarsloppet i Le Mans med Prodrives Ferrari 550 Maranello. Den gången bröt teamet men återkommer i år med Colin McRae som en av förarna. Rallyvärldsmästaren Colin McRae fick idag värdefulla tips vid sin första bekantskap med bilen. Också Rickard siktar på att köra Le Mans i år.
Rydell lär McRae köra Ferrari
…Colin McRae i konsten att köra racerbil. McRae ska köra Le Mans i år, eventuellt ihop med Rickard.

”SEAT lånar ut mig för Le Mans och tävlingen kolliderar inte med ETCC-kalendern. Det ska bli jättekul att köra Care Racings Ferrari igen. Bilen har 600 hk och gör som mest 320 km/h och är över 300 på fem ställen på banan, berättar Rickard Rydell.
Rickard var med och utvecklade Ferrarin för GT-racing med Prodrive 2001 och körde Le Mans året därpå med bilen som i den franska klassikern deltar i GTS-klassen. I år ska det förhoppningsvis hålla hela vägen till mål.

Annons
Annons
Rulla till toppen