Svensk framgång i Monza

Alx Danielsson blev trea och Edward Sandström åtta i det ena av de två premiärloppen i årets Eurocup i Formula Renault V6 på italienska Monza-banan....
Annons

Alx Danielsson blev trea och Edward Sandström åtta i det ena av de två premiärloppen i årets Eurocup i Formula Renault V6 på italienska Monza-banan. Därmed fick det svenska SRTS-teamet sin första pallplacering sedan starten i fjol.

Svensk framgång i Monza
Alx Danielsson fick en lyckad debut på Monza – en tredjeplats i sprintloppet satt skönt.

Helgen på Monza gav till slut det svenska SRTS-teamet ett välkommet styrkebesked – både Alx Danielsson och Edward Sandström tänker vara med och slåss om tätplaceringarna i den hårda konkurrensen. Årets första tävlingshelg började annars inte så bra för det svenska teamet – hela träningen spolierades av olika fel och även om kvalet gick hyggligt bra kom ingen av bilarna i mål i första deltävlingen. Först i det kortare sprint-loppet på söndagen tände det till och Alx Danielsson kunde undan för undan klättra från sin sjunde startposition upp till tredje platsen i mål. Edward Sandström körde strax därefter in som åtta och gav teamet ytterligare några välbehövlig poäng – totalt ligger nu SRTS på en nionde plats i Eurocupen. Sprintloppet vanns av britten Ryan Sharp, följd av landsmannen Robert Bell.

Annons
Annons
Rulla till toppen