Caddy – ny lådbil från VW

”Lådbilarna” Citroën Berlingo och Renault Kangoo får i höst konkurrens från Volkswagen, som lanserar familjeversionen Life av lättfraktaren Caddy. Det blir tufft för fransoserna, för...
Annons

”Lådbilarna” Citroën Berlingo och Renault Kangoo får i höst konkurrens från Volkswagen, som lanserar familjeversionen Life av lättfraktaren Caddy. Det blir tufft för fransoserna, för Caddy Life kommer också sjusitsig.

Caddy - ny lådbil från VW

Volkswagen Caddy har länge varit en av de populäraste ”hantverkarbilarna” – en liten behändig skåpbil med stor lastkapacitet. Just i dagarna introduceras nya generationen Caddy som tekniskt bygger på både nya Golf och MPV-modellen Touran. Bottenplattan är dock helt unik för Caddy, och den är konstruerad främst för att ge stor lastkapacitet och låga driftskostnader.
Till skillnad från föregångaren är nya Caddy utformad med skåpet helt integrerat med förarhytten. Maximal lastvolym är hela 3,2 kubikmeter. Även lastförmågan i kilogram imponerar: 750 kg. En skjutdörr på vardera sidan är standard, liksom sidöppnande bakdörrar.
Caddy finns för närvarande som skåp och som fem- och sjusitsig kombi med två bensinmotorer på 75 respektive 102 hk och två dieslar på 70 och 105 hästar.
Till hösten kommer familjeversionen Life, med mer ombonad inredning och baklucka som öppnas uppåt. Caddy Life finns femsitsig, men kan beställas med extra soffa längst bak som ger plats för två barn.
Caddy skåp kostar (inkl moms) från 132.900 kronor och kombin finns från 140.100 kronor, bägge med 1,4-litersmotor på 75 hästkrafter.

Annons
Annons
Rulla till toppen