Rudholm tillbaka – i Carreracupen!

I slutet av februari fick han veta att Seat hoppade av STCC. Men nu skiner solen över Robin Rudholm igen. Han ska köra i nya...
Annons

I slutet av februari fick han veta att Seat hoppade av STCC. Men nu skiner solen över Robin Rudholm igen. Han ska köra i nya Porsche Carrera Cup.

Rudholm tillbaka - i Carreracupen!
Robin Rudholm – från formelbil till STCC och nu Porschecupen!



– Det har varit struligt. Jag jobbade dygnet runt under vintern för att säkra en STCC-budget. När Seat hoppade av fick jag upp ögonen för Carrera Cup och blev genast intresserad, berättar Robin.
Förutom ett startfält som innehåller en handfull tidigare STCC-förare kommer Carrera-serien att kryddas av gästförare. Några som nämnts är Mika Häkkinen, Stefan ”Lövis” Johansson och trestegshopparen Christian Olsson!
– Klassen kommer att bjuda publiken på en grym show med täta fighter, säger Rudholm.
Den 24-årige boråsaren har SM- och NM-tecken i Formula Ford, en tredjeplats vid Formula Ford-VM 2000 och pallplatser i brittiska F3. Nu kan det bli utlandet igen eftersom Carrera Cup är tänkt som en språngbräda för talanger.
– Just nu tittar jag tillsammans med mitt stall – Podium – på olika lösningar för att komma tillbaka på den internationella racingscenen. Jag hoppas att det blir minst ett stort sportvagnsrace under säsongen.
Robins målsättning med Carrera Cup är glasklar:
– Jag ska fightas om slutsegern!

Annons
Annons
Rulla till toppen