Göransson dominerade STCC-test

Elva bilar från STCC kom till Ring Knutstorp för årets första officiella test. En dominerade: Richard Göransson. ”Värst av allt är att han har mer...
Annons

Elva bilar från STCC kom till Ring Knutstorp för årets första officiella test. En dominerade: Richard Göransson. ”Värst av allt är att han har mer att ge”, sa en oroad Fredrik Ekblom.

Göransson dominerade STCC-test
Richard Göransson, i ny BMW 320i, dominerade det första STCC-testet. Foto: Marcus Engström.


Richard Göransson luftade en helt ny BMW 320i – värd 2,5 miljoner kronor – och såg det hela som ett rent funktionstest.
Men Richard och hans BMW flög fram över den skånska racerbanan, och noterade snabbaste tid i alla de tre timslånga testpassen – sex tiondelar bättre än någon annan!
Efter fyra år i internationell formelracing kom den 25-årige örebroaren hem till Sverige och STCC förra året. Och tog flest segrar, flest snabbaste varv – och flest avåkningar.
I år är det meningen att det ska bära hela vägen till STCC-titeln.
– Favorit? De får stå för dom som säger det. I år ska jag hålla en lägre profil, säger Göransson som givetvis var jättenöjd med den första testdagen.
Näst snabbast – slagen med drygt en halv sekund – var STCC-seriens nestor, Jan ”Flash” Nilsson i Volvo.
– Vi följer ett testprogram och det går enligt planerna. Vi hade en del småproblem men det hör till. Richard var väl snabbast i fjol också på första testet om jag inte minns fel, sa ”Flash”.
En som oroade sig lite mer var regerande mästaren Fredrik Ekblom – för dagen i en helt ny Audi A4, lackerat i silvergrått och rött, precis som Audi Sports fabriksfärger.
– Vi visste att Richard skulle bli farlig. Det kan bli knepigt att plocka in sex tiondelar på honom. För jag tror att han kan åka ännu fortare, säger Ekblom.
– Men vi har ett starkt team, god hjälp från tyska Audi Sport vid testerna. Och vi vet att inga lopp vinns på ett par snabba varvtider…
Förhållandena för det första testet på Knutstorp var goda: Mestadels torrt, soligt om än en aning kallt (sju plusgrader). Bra för motoreffekten, sämre för fästet.
Åttonde man vid testet var Volvos nya stjärnskott Robert Dahlgren.
– Det är inte viktigt att vara snabb nu. Det viktiga för mig är att få varv i kroppen, sa Dahlgren.
Tre tester återstår innan STCC-premiären på Knutstorp den 2 maj.
Göransson dominerade STCC-test” BORDER=”1″>
Jan ”Flash” Nilsson var näst snabbast vid första testet på Knutstorp.

Annons
Annons
Rulla till toppen