Saab 9-7X provsutten – och godkänd

På en liten bakgata mitt på Manhattan i New York visade Saab i natt (svenskt tid) upp sin framtid – i form av Saab 9-7X....
Annons

På en liten bakgata mitt på Manhattan i New York visade Saab i natt (svenskt tid) upp sin framtid – i form av Saab 9-7X. Efter en kort
provsittning ger vi den godkänt.

Saab 9-7X provsutten - och godkänd
Reaktör Berggren var första motorjournalist att provsitta Saab 9-7Z vid premiärvisningen i New York natten till onsdagen.

Det var en lite grupp journalister från Europa, USA och Kanada som väntade lite nervöst på att täcket skulle falla. Så ryckte Saabs vd, Peter Augustsson, av skynket och där stod en stor, nattsvart, V8-försedd Saab 9-7X. Några ord från Peter Augustsson om ökat modellprogram, större
inkomster och därefter utbröt kaos. Alla ville provsitta men ingen ville vara oartig och börja – så ams gjorde första torrbrytningen.
Saab 9-7X provsutten - och godkänd
Saabs vd Peter Augustsson betonade att Saabs ingenjörer ändrat mycket på GM:s ursprungsmodell för att göra Saab 9-7X sportigare att köra.

Och jovisst, även om det känns märkligt att sitta i en högbyggd Saab med V8 mitt på Manhattan så måste man ge Saab-gänget lite mer än godkänt. De har jobbat hårt, de har faktiskt applicerat en hel del Saab-gener i denna GM-truck.
Saab 9-7X har tuff och ganska snygg front. Lite tråkig bakifrån kanske men mycket typiskt Saab inuti, och startnyckeln sitter där den ska: mellan framstolarna. Kvaliten på bilen är omöjlig att bedöma, Saab visade upp en prototyp.
Saab 9-7X provsutten - och godkänd
Förarplatsen ser mycket 'saabisk' ut med mittkonsol av samma typ som i 9-5 . Tändningslåset sitter på sin plats – mellan framstolarna.

Idag, onsdag, ska Saab 9-7X visas offentligt för första gången, världspremiären sker på bilsalongen i New York. Gissningsvis får den stående ovationer av motorpressen på den här sidan. Själv skulle jag
helst vilja ta en tur på gatorna här på Manhattan och kolla om luftfjädringen bak fungerar så bra som Saab – och Peter Augustsson – säger.
Saab 9-7X provsutten - och godkänd
Ams-redaktör Berggren betraktar Saabs första USA-destinerade modell, 9-2X, som byggs av Subaru i Japan.

En inträngande rapport om nya Saab 9-7X kommer du i alla fall att hitta i auto motor & sport – missa inte nästa nummer!

Se större bilder på Saab 9-7X Saab 9-7X provsutten - och godkänd

Annons
Annons
Rulla till toppen