Flash debuterar – som rocksångare

Ett löfte är ett löfte. Därför kliver Janne ”Flash” Nilsson upp på scen i Karlstad för att sjunga med Kenny Bräck, Christer Sjögren och Sven-Ingvars....
Annons

Ett löfte är ett löfte. Därför kliver Janne ”Flash” Nilsson upp på scen i Karlstad för att sjunga med Kenny Bräck, Christer Sjögren och Sven-Ingvars. ”Jag är oerhört nervös”, säger STCC-stjärnan.

Flash debuterar - som rocksångare
Kenny Bräck, Jan



Barndomsvännen Jan ”Flash” Nilsson var den förste som besökte Kenny Bräck efter hans våldsamma krasch i Texas den 12 oktober. Kennys tillstånd var ovisst och ”Flash” gav ett löfte.
– Jag sa att om du blir så frisk att du står på scen igen lovar jag att sjunga med dig. Det var ett löfte från hjärtat, eftersom Kenny vet att jag inte kan sjunga. Hade han bara dött så jag hade sluppit det här, skämtar en påtagligt nervös ”Flash”.
Kenny skrattar och kontrar:
– Han visste inte vilken målinriktad människa han hade att göra med.
Nu har Kenny återvänt till Sverige och Karlstad för att göra verklighet av löftet. På lördag kliver de båda racingstjärnorna upp på scen i Löfbergs Lila Aréna inför över 5000 åskådare – och tillsammans med sina hjältar Sven-Ingvars och Christer Sjögren.
– Att få göra en sån här grej känns otroligt stort. Det kändes ganska avlägset för ett halvår sedan, säger Kenny.
I veckan har de värmländska storheterna träffats och repeterat. Det blir en rik blandning av Elvis, ZZ Top och AC/DC. ”Flash” kommer att sjunga Magnus Lindbergs hit från 1978 ”Röda läppar”, och tillägna den sin fru René som han på påskdagen varit tillsammans med i 20 år.
– De flesta vet hur det är att sjunga i duschen. Det här är samma sak fast man bjuder in 5000 åskådare i badrummet. Jag är oerhört nervös, erkänner ”Flash”.

Annons
Annons
Rulla till toppen