LSD ger vingar

Med hjälp av speciella gångjärn gör det tyska tillbehörsföretaget LSD det möjligt att montera måsvingedörrar på ett stort antal bilmodeller. Under flower-power-åren var det i...
Annons

Med hjälp av speciella gångjärn gör det tyska tillbehörsföretaget LSD det möjligt att montera måsvingedörrar på ett stort antal bilmodeller.

LSD ger vingar

Under flower-power-åren var det i vissa kretsar bekant att LSD kunde ”ge dig vingar”. Nu handlar det om att byta ut bilens gångjärn mot specialdito. Själva dörrarna förblir oförändrade. Den stora skillnaden är dock att de öppnas först utåt och sedan uppåt.
Precis som på legendariska Lamborghini Countach.
Och LSD i firmanamnet står för just ”Lambo Style Doors” och ingenting annat.
Tredimensionella inställningsmöjligheter i de nya gångjärnen lovas ge en så exakt justering av dörrarna att ombygget inte går att se när dörrarna är stängda. Inställbara stopp ser till att dörrarna inte öppnar för mycket eller att de ramlar ner från öppet läge.
Dörrbeslagen från LSD kommer att kosta från ca 1500 Euro. Det finns eller kommer att finnas till ett stort antal bilmodeller: Audi TT/A3, BMW 3-serie, Chrysler Neon, Citroen C2, Citroen Xsara, Ford Fiesta/Focus/Puma, Honda Accord/Civic/Integra/Prelude, Opel Astra/Corsa/Calibra/Tigra, Nissan Z350 samt Seat Arosa/Ibiza och flera modeller från Peugeot och Volkswagen.

Annons
Annons
Rulla till toppen