Saab och Volvo på uppåtgående

Nybilsregistreringen i Västeuropa ökade med 4,1 procent under april månad. Både Volvo och Saab ökade sin försäljning. Volvo med hela 21,1 procent. I april ökade...
Annons

Nybilsregistreringen i Västeuropa ökade med 4,1 procent under april månad. Både Volvo och Saab ökade sin försäljning. Volvo med hela 21,1 procent.

I april ökade nybilsregistreringen i Västeuropa med 4,1 procent. Under årets första fyra månader ökade registreringen med 3,2 procent till 5,19 miljoner bilar. Det framgår av statistik från Acea, de europeiska biltillverkarnas organisation.
Både Volvo och Saab ökade sin försäljning av nya bilar i Europa i april. Volvo ökade med 21,1 procent, medan Saab ökade med 1,2 procent.
Försäljningen av japanska bilar ökade med 13 procent och de koreanska märkena ökade med 23,6 procent, varav Daewoo ökade med 61,2 procent.
Det mest sålda märket var Renault som sålde 137.340 bilar.
Försäljningen ökade i de flesta europeiska länderna. Störst var ökningen i Norge (+33,9 procent). Undantagen var Frankrike och Storbritannien som visade en minskad i nybilsregistrering (4,0 respektive 3,8 procent).
Den sammantagna nybilsregistreringen i de nya EU-länderna, exklusive Cypern och Malta, steg med 20,6 procent. Störst var ökningen i Polen, som står för nära hälften av regionens registreringar.

Annons
Annons
Rulla till toppen