Du har för lite luft i däcken!

Nästan hälften av de europeiska bilisterna har för lite luft i däcken. Passerar du Öresundsbron den 21 och 22 juni kan du få specialisttips och...
Annons

Nästan hälften av de europeiska bilisterna har för lite luft i däcken. Passerar du Öresundsbron den 21 och 22 juni kan du få specialisttips och gratis lufttrycksjustering.

I en lufttryckskampanj som har genomförts runt om i Europa har Michelins däckspecialister kontrollerat däcktrycket på tusentals bilar. Kampanjen visar att så många som 45 procent av de europeiska bilisterna har ett farligt lågt lufttryck i däcken.
Nu genomförs kampanjen för första gången i Sverige. Under måndagen den 21 och tisdagen den 22 juni mellan kl.09.00 och 18.00 kommer Michelins däckspecialister att finnas på plats vid Shell Öresund, intill Lockarpsavfarten i Malmö.
Under en kontroll som tar 2-3 minuter mäts lufttrycket i däcken samtidigt som det justeras efter fordonets typ, däckens dimension och placering. Om en skada upptäcks på däcket, informerar Michelin bilisten så att han/hon kan åtgärda saken vid första tillfälle. Bilisterna får också med sig goda råd om hur däcken sköts på bästa sätt. Allt detta är gratis.
Däckens lufttryck är avgörande faktor för trafiksäkerheten. Ett däck med för lågt tryck innebär:
– sämre grepp på vägen
– längre bromssträcka på vått underlag
– större risk för att däcken exploderar
– kortare livslängd på däcken, och
– högre bränsleförbrukning

Annons
Annons
Rulla till toppen