Saab 9-3 Cab har bästa stöldskyddet

Saab 9-3 Cabriolet har det bästa stöldskyddet bland öppna bilar enligt brittiska försäkringsbolag. – ”Det är ingen idé att ens försöka”, är budskapet vi vill...
Annons

Saab 9-3 Cabriolet har det bästa stöldskyddet bland öppna bilar enligt brittiska försäkringsbolag.
– ”Det är ingen idé att ens försöka”, är budskapet vi vill sända till tjuvarna, säger Örjan Åslund, informationschef för Saab i Sverige.

Utmärkelsen, som kommer en vecka efter det att Saab 9-3 Cabriolet fick maximala fem stjärnor i EuroNCAP:s krocktester, baserar sig på undersökningar som omfattar allt från praktiska inbrottsförsök till granskningar av vilka skydds- och säkerhetsåtgärder som finns monterade på bilen i dess standardutförande.
– Det här är ett värdefullt pris för oss och ett fint kvitto på det kunnande man besitter inom vår avdelning för stöldskyddsutveckling i Trollhättan, säger Örjan Åslund, informationschef för Saab i Sverige. Stöldskydd är en viktig parameter för dagens bilkunder och vår målsättning när vi utvecklade 9-3 Cabriolet var att sända signalen ”det är ingen idé att ens försöka?” till en presumtiv tjuv.
Saab 9-3 Cabriolet samlade bland annat poäng hos de brittiska experterna för funktioner som larm med tilt-sensor, deadlock-funktion (dörrarna kan inte ens öppnas från insidan när bilen är låst), låsbara hjulskruvar, avskärmade dörrlås med roterande kolvar, elektroniskt rattlås, audioenheter som är oanvändbara i alla andra fordon.

Annons
Annons
Rulla till toppen