– Huvudlöst att straffbeskatta familjebilar!

Miljödepartementet vill höja fordonsskatten på tunga bilar, något som bland annat kristdemokraterna mottsätter sig. – Precis som i kommunistiska länder vill de tydligen bestämma vilka...
Annons

Miljödepartementet vill höja fordonsskatten på tunga bilar, något som bland annat kristdemokraterna mottsätter sig.
– Precis som i kommunistiska länder vill de tydligen bestämma vilka bilar folk ska få köra, säger Kristdemokraternas trafiktalesman Johnny Gylling

– Miljödepartementets märkliga utspel om att kraftigt höja fordonsskatten på tyngre bilar är huvudlöst, menar Johnny Gylling, kristdemokraternas trafiktalesman. Vi välkomnar omläggningen av fordonsskatten från tjänstevikt till koldioxidutsläpp men motsätter oss en extra straffskatt på stadsjeepar och familjebussar.
– Vad miljödepartementet tycks glömma bort är att en stor andel barnfamiljer som köpt en större bil av familjeskäl blir drabbade. Det är ett slag både mot barnfamiljer och landsbygden.
Johnny Gylling har deltagit i Vägtrafikskatteutredningens parlamentariska referensgrupp. Kristdemokraterna är i huvudsak för en omläggning av fordonsskatten men är kritiska bland annat till utredningens straffskatter på dieselbilar.

Annons
Annons
Rulla till toppen