Omfattande saneringsarbete efter tankbilsolycka

Saneringen efter den tankbilsolycka som inträffade under måndagsnatten på E20 vid Härad-Kjula trafikplats, kommer att bli mycket omfattande. Saneringsarbete och läggning av ny väg beräknas...
Annons

Saneringen efter den tankbilsolycka som inträffade under måndagsnatten på E20 vid Härad-Kjula trafikplats, kommer att bli mycket omfattande. Saneringsarbete och läggning av ny väg beräknas ta minst tre veckor.

Olyckan som inträffade väster om Härad (utanför Eskilstuna), orsakades av en tankbil som körde in i en bropelare. 29.000 liter bensin läckte ut.
– Vi kommer att gräva bort cirka 3.000 ton material och bygga ny väg på 100 meter i båda riktningarna. De stora mängderna bensin kommer annars att lösa upp bindemedlet i asfalten och vi har en grusväg här inom kort, säger Vägverkets projektledare Fredrik Brokvist.
Arbetet beräknas vara klart måndagen den 6 september. Under tiden kommer trafiken att ledas om på gamla E20, väg 900. Trafik västerifrån måste svänga av E20 vid Kjula och trafik österifrån kan svänga av E20 i Härad.

Annons
Annons
Rulla till toppen