Svag ökning av bilförsäljningen under augusti

Nybilsförsäljningen ökade i augusti med 1,4 procent jämfört med samma månad förra året. Hittills i år har dock försäljningen minskat med 1,8 procent. Under augusti...
Annons

Nybilsförsäljningen ökade i augusti med 1,4 procent jämfört med samma månad förra året. Hittills i år har dock försäljningen minskat med 1,8 procent.

Under augusti registrerades enligt BIL Sweden 17 837 nya personbilar, en ökning med 1,4 procent jämfört med samma månad förra året,
– Det är glädjande att bilförsäljningen ökat något trots den osäkerhet som skapats av de förslag som framkommit i samband med budgetförhandlingarna mellan regeringen och stödpartierna och i de förslag som Vägverket nyligen presenterat, säger Wolff Huber vd på BIL Sweden.
Hittills under året har 170.035 personbilar registrerats vilket är minskning jämfört med motsvarande period förra året.
I täten bland personbilsregistreringarna hittills i år finns Volvo V/C70 med 15 385 registreringar (förra året 17 967). Därefter Saab 9-5, Saab 9-3, Peugeot 307 och VW Golf.
Dieselandelen av nybilsförsäljningen fortsätter att ligga på en låg nivå. Under augusti i år var andelen dieselbilar 8,0 procent och under de första åtta månaderna i år 7,6 procent. Det kan jämföras med genomsnittet inom EU, som är cirka 45 procent.

Annons
Annons
Rulla till toppen