Chrysler återkallar en miljon bilar för krockkuddekoll

En liten fjäder i släpkontakten till förarsidans krockkudde kan gå av, varvid kudden inte kan utlösas i en olyckssituation. Därför återkallar Chrysler drygt 955.000 familjebussar...
Annons

En liten fjäder i släpkontakten till förarsidans krockkudde kan gå av, varvid kudden inte kan utlösas i en olyckssituation. Därför återkallar Chrysler drygt 955.000 familjebussar av typen Grand Voyager.

Chrysler återkallar en miljon bilar för krockkuddekoll
Airbagen i ratten slutar fungera om den inte får ström via en släpkontakt i rattstångens nederände.


Återkallelsen gäller nästan uteslutande bilar sålda i USA, Kanada och Mexiko. Bara drygt 8.000 har registrerats på andra marknader.
Bilmodellerna det gäller är Dogde Caravan och Grand Caravan, Plymouth Voyager och Grand Voyager samt Chrysler Town & Country, samtliga byggda i Nordamerika.
Bilar som gått mindre än 70.000 miles (11.500 mil) kallas in för byte av släpkontakten. De bilar som rullat mer, får garantin utsträckt till livstid på den aktuella komponenten.
Funktionen hos släpkontakten övervakas av kontrollampan för krockkudden. Lyser den när man slår på tändningen, finns ström till kudden och funktionen är korrekt. Om lampan inte tänds, är strömmen till kuddens utlösning sannolikt bruten. Då måste systemet kontrolleras.
Berörda bilägare kontaktas av Chrysler och reparationen utförs utan kostnad för ägaren.

Annons
Annons
Rulla till toppen