Saab och Volvo räknar med att nå sina mål

Totalt sett minskade antalet nybilsregistreringar i oktober. Men trots detta räknar både Volvo och Saab att nå sina, för året uppsatta, mål. För Volvos del...
Annons

Totalt sett minskade antalet nybilsregistreringar i oktober. Men trots detta räknar både Volvo och Saab att nå sina, för året uppsatta, mål.

För Volvos del minskade registreringarna i oktober – 4719 bilar jämfört med 5493 förra året.
– Den lilla nedgång vi ser i oktober-registreringarna är helt leveransrelaterade. Vi ser fortsatt positivt på slutet av 2004. Vår försäljning ligger cirka 1 procent över fjolårets, och vi skall ha cirka 20 procents marknadsandel vid årets slut, helt enligt plan, säger marknadsdirektör Håkan Sträng på Volvo Personbilar Sverige.
Ackumulerat har den totala bilmarknaden minskat med 2,2 procent, men Volvo har ökat med 2,5 procent under årets tio första månader och håller därmed en marknadsandel på 19,8 procent.
– Det är också ett styrkebesked att vi har fyra modeller på 15-i-topp listan, konstaterar Håkan Sträng.
Den av branschen beräknade årsvolymen om cirka 260.000 nyregistreringar ser ut att kunna infrias även om oktober visar på en minskning jämfört med fjolåret (- 9,0 procent).
I marknadsandelar räknat bar det uppåt med 0,8 procentenheter för Saab. I absoluta tal handlar det dock om en minskning; 3 006 registreringar, mot fjolårets 3 107.
– Vi gjorde en stark oktobermånad och tog oss ytterligare några tiondelar närmare vårt uttalade årsmål som är att Saab ska hålla en andel på tio procent av totalmarknaden, deklarerar Bengt Nilemo.

Annons
Annons
Rulla till toppen