Snart avslöjas den krockade sanningen

Torsdagen den 25 november är får vi veta hur bra vi klarar oss i Audi A6, BMW 1 och 5, Ford Focus och VW Touareg...
Annons

Torsdagen den 25 november är får vi veta hur bra vi klarar oss i Audi A6, BMW 1 och 5, Ford Focus och VW Touareg om det smäller. Då redovisar Euro NCAP de senaste krockproven.

Snart avslöjas den krockade sanningen
Bilen på bilden är Renault Modus. Den ingår i redovisningen den 25 november, men resultatet är redan släppt, eftersom provet bekostades av Renault själva. Det blev fem stjärnor för front- och sidokrockarna och fyra stjärnor för barnskyddet. Däremot blev det bara en stjärna för skyddet av en påkörd fotgängare.
Renault Modus är den första småbil som får högsta betyg i Euro NCAP-provet. Resultatet var väntat, eftersom Renault mycket målmedvet satsat på de säkerhetslösningar som skyddar maximalt i front- och sidorkrockar av den typ som Euro NCAP testar. Modus blev Renaults sjunde femstjärniga modell.
Den 25 november får vi veta om konkurrenterna Kia Picanto, Hyundai Getz och Fiat Panda klarar sig lika bra.
De bilmodeller som krocktestats i den senaste Euro NCAP-omgången är:
Audi A6, BMW 1-serie och 5-serie, Citroën C4, Citroën C5 facelift, Fiat Panda, Ford Focus, Hyundai Getz, Kia Picanto, Renault Modus, Seat Altea, Skoda Octavia och Volkswagen Touareg.
Resultaten lämnas ut vid en presskonferens klockan 11.00. Samtidigt håller Euro NCAP en internationell presskonferens i Madrid med fotbollsklubben Real Madrid som värd.

Annons
Annons
Rulla till toppen