Nytt bagagesystem för originalfästen i biltaket

På bilar med "fixpoint-fäste" för bagageräcke är det svårt att montera något annat än originalräcke. Men Thules nya Rapid Fixpoint XT 751 ger fler möjligheter för att transportera takboxar, skidor, cyklar med mera.

Bild 502112

De flesta nya bilmodeller
har i taket små infällda utrymmen där bagageräcket ska fästas, så kallade fixpoints. Det innebär i praktiken att man oftast inte kan använda några andra bagagesystem än de som erbjuds av biltillverkaren.
Thule Rapid Fixpoint XT 751 ändrar på detta. Systemet är flexibelt och med de modellanpassade fästanordningarna får man en stabil förankring. Fästena är utformade för att vara "omöjliga" att montera fel eller missförstå.
Under året kommer det sannolikt att införas strängare krav på biltillbehör inom EU, normen kallas för "City Crash". Thule har testat Rapid Fixpoint för att uppfylla den nya testnormen och man är övertygade om att klara ett sådant test.
I Thules sortiment ingår takboxar, skidförvaring, cykelräcken, snökedjor, släpvagnar med mera. Thule har över 2.000 anställda i världen, ett 20-tal produktionsställen och omsatte 2,2 miljarder kronor 2003.