Bättre grepp i starten

Om man höjer motoreffekten är det inte längre säkert att kopplingen vill hänga med. Men engelska Helix Autosport har en lösning på problemet till de...
Annons

Om man höjer motoreffekten är det inte längre säkert att kopplingen vill hänga med. Men engelska Helix Autosport har en lösning på problemet till de flesta bilmodeller.

Bättre grepp i startenImportföretaget Pean Sweden AB har under vintern slutit avtal med engelska kopplingsspecialisten Helix Autosport, som tillverkar förstärkta kopplingar för gata och motorsport. Helix erbjuder en mängd olika typer av lameller i flera olika utförande, beroende på användningsområde, tillsammans med förstärkta tryckplattor och urtrampningslager.
Sortimentet är mycket omfattande och delar finns till modeller från Alfa Romeo till Westfield (!).
Till de populäraste applikationerna finns färdiga kopplingssatser – där tryckplatta/lamell/lager ingår – så kallade Helix Sporting kit. Prisexempel på Sporting kit till Nissan 200 SX S14 är 4.680 kronor. Till Subaru Impreza GT kostar det 6.960 kronor.
Pean Sweden AB marknadsför även bromsbelägg och skivor till gatbilar, rally och racing. Kompletta bromssatser innehåller allt som behövs för att uppgradera originalbromsarna. På programmet finns även stålomspunna bromsslangar och högkvalitativ bromsvätska.

Annons
Annons
Rulla till toppen