Bang & Olufsen ger ljud åt A8

Det danska hi-fi- och elektronikföretaget Bang & Olufsen har utvecklat ett ljudsystem för Audi A8. Bilen ska visas på Frankfurt IAA Motor Show i september och förhoppningen är att systemet ska finnas på marknaden mot slutet av 2005.

Audi A8:s status som en av de sportigaste limousinerna i lyxbilsklassen är baserad på dess design och teknologi. Nu tar det danska hi-fi- och elektronikföretaget Bang & Olufsen A8 ett steg längre, till en akustisk dimension.
Ljudsystemet, som är utvecklat exklusivt för A8, tar hänsyn till bland annat körhastighet, vindbrus och friktion mellan asfalt och däck.
Perfekt ljudkvalitet nås via 14 aktiva högtalare, B&O Acoustic Lens Technology och över 1000 watt i förstärkaren.
Högtalarnas kåpor är tillverkade i anodiserat aluminium, alltså samma material som i bilens kaross.
Innanför dessa kåpor sitter aktiva högtalare, var och en med sin egen förstärkare vilket betyder att ljudets egenskaper kan finjusteras för hela systemet.
Systemets design anpassat till miljön i den sportiga och lyxiga Audi A8. När systemet är aktiverat, kommer två linshögtalare direkt upp ur instrumentpanelen som distribuerar ljudet med exakt precision i sidled till varje säte i bilen.
Bilen kommer att visas upp på Frankfurt IAA Motor Show i september och förhoppningen är att systemet ska finnas på marknaden mot slutet av 2005.