Ge din bil vingar

Med hjälp av en ombyggnadssats från tyska LSD går det att få ”måsvingar” på bilen. Effektfullt, och dessutom ganska praktiskt i trånga parkeringsplatser. På några...
Annons

Med hjälp av en ombyggnadssats från tyska LSD går det att få ”måsvingar” på bilen. Effektfullt, och dessutom ganska praktiskt i trånga parkeringsplatser.

Ge din bil vingar
På några år
har det i ombyggnadskretsar blivit otroligt populärt med ”LSD”. Då pratar vi inte om drogen, utan ”Lambo Style Doors”. Med hjälp av speciella dörrgångjärn öppnar sig dörrarna snett utåt-uppåt. Oftast behövs det ingen modifiering av bilen, förutom bytet av gångjärnen.
Senaste nytillskottet av bilmodeller som kan få LSD är Nissan 350 Z. En kraftig gaskolv ser till att kompensera för dörrens vikt och man kan öppna och stänga utan att använda någon speciell kraft. Med de breda dörrar som Nissan 350 Z har så kan ”Lambo Style Doors” dessutom vara ganska praktiska, de tar inte alls upp lika mycket plats i sidled och det underlättar i trånga parkeringssituationer.

Ge din bil vingar

Tyska LSD
jobbar hela tiden på att bredda modellutbudet och det innebär att man inte bara fångar upp nya bilar utan också tillverkar satser för lite äldre, men populära modeller. Ett av de senaste satserna är därför till BMW E36. Komplett med kabelhärva till dörrarna kostar ett sådant kit 17 995 kronor hos den svenska återförsäljaren Dr Olsson. Nissan 350 Z är inte prissatt ännu.
Följer man länken nedan till LSD-sajten så har de en pedagogisk förklaring på hur de smarta dörrgångjärnen fungerar.

Annons
Annons
Rulla till toppen