Billigare torkarblad till nya bilar

Allt fler moderna bilar har från fabrik ”flat-blade” torkarblad som monteras med sidpinne. Nu kommer Trico med ett ersättningsblad som är betydligt billigare och passar...
Annons

Allt fler moderna bilar har från fabrik ”flat-blade” torkarblad som monteras med sidpinne. Nu kommer Trico med ett ersättningsblad som är betydligt billigare och passar torkare med sidpinne.

Billigare torkarblad till nya bilar

För några år sedan kom de första torkarbladen med inbyggd spoiler, helt utan de konventionella, fjäderbelastade armarna. De anses bättre i kyla, då is och snö inte kan frysa fast och förhindra effektiv torkning.
Men långt ifrån alla bilägare har varit nöjda med sina moderna ”flat-blade” torkarblad. Framför allt gillar man inte att bli tvingad att köpa original torkarblad, då de är de enda som passar torkararmen med sidpinne och dessutom är ganska dyra. 500 kronor för ett blad är inte ovanligt.
Billigare torkarblad till nya bilarAmerikanska Trico har tagit fram ersättningsblad till de nya torkarna. De är uppbyggda med konventionell teknik med fjäderbelastade armar som fördelar trycket över hela bladets längd. En färsk undersökning gjord av J.D Power and Associates visar att Trico torkarblad blev högst rankade i konsument-tillfredställelse jämfört mot konkurrerande märken. I samma undersökning fick ett stort varumärkes flatblade det lägsta konsumentbetyget.
Framgångarna i USA gör nu att Trico även utökar sitt Exact Fit-sortiment med torkarblad för de hundratusentals bilar i Sverige som har torkararmar med sidpinne. Exact Fit-sortimentet passar direkt på armen på dagens nya modeller från bland annat Audi, Ford, Mazda, Mercedes, Peugeot, VW och Volvo som har så kallade ”flat-blade” torkare.
Tricos nya ”EB-serie”-blad finns i längder från 450 till 700 millimeter och passar till bland annat nya Volvo V50, Golf 5, nya Ford Focus, Peugeot 407 med flera. Priserna ligger från 235 kronor för ett par till VW Passat upp till 375 kronor per par till Mercedes S-Klass.
Nya Exact Fit är utvecklat med med en mycket enkel monteringslösning för ”gör-det-självaren”. Den krångliga monteringen är inte längre ett problem och vem som helst sätter på några sekunder dit bladen på nästan alla fordon. Tricos blad finns hos biltillbehörsbutiker och OK/Q8:s bensinstationer.

Annons
Annons
Rulla till toppen